Κάτι διαφορετικό για να θυμάσαι

σε Προσωπικές ιστορίες απο

Αν νιώθεις οτι πνίγεσαι με ότι περνάς καθημερινά, αν η λέξη μιζέρια είναι ταμπέλα ολάκερη πάνω απ’ το κεφάλι σου και πιστεύεις πως είσαι εγκλωβισμένος σε μια πραγματικότητα που δεν θέλεις τότε οι επόμενες γραμμές ίσως σε βοηθήσουν.

Προσπάθησε μια φορά ν’ αλλάξεις την καθημερινότητά σου. Αυτή που μισείς. Αυτή που σιχαίνεσαι. Να κάνεις κάτι διαφορετικό. Να δείς οτι δεν σε πνίγει κανείς. Οτι το μόνο σου εμπόδιο είσαι εσύ, ο ίδιος σου ο εαυτός και κανένας άλλος. Για όλα σου τα προβλήματα. Για όλες σου τις έγνοιες. Εσύ ο υπαίτιος εσύ και ο λυτρωτής. Βάλε πλάνο. Να ξυπνήσεις διαφορετικά. Χαρούμενα. Να κάνεις πράγματα αλλιώτικα απ ότι έκανες χθές, να σπάσεις την ρουτίνα. Να μην ζείς στην απόλυτη τάξη.

Να δοκιμάσεις να αλλάξεις τον αέρα που αναπνέεις. Να αλλάξεις την γεύση απ’ τον καφέ σου. Την διαδρομή προς την δουλειά σου. Τη βόλτα με το σκύλο σου. Το βάδισμά σου. Αφού τα βαριέσαι και δεν τα μπορείς, να τ΄ αλλάξεις. Μην τα σιχτιρίζεις και τα καταριέσαι. Είσαι τυχερός που τα ‘χεις. Και σαν τυχερός πρέπει να σου συμπεριφέρεσαι. Γιατί είσαι. Μοναδικός. Ξεχωριστός. Ο εαυτός σου δεν υπάρχει εκεί έξω σε αντίγραφο. Ευτυχώς ή δυστυχώς είσαι ότι κάνεις. Μόνος. Κ ας έχεις τόσους τριγύρω σου.

Να έχεις κάτι διαφορετικό να θυμάσαι σαν επιστρέψεις στην ρουτίνα σου. Κάτι για να ξεχνίεσαι. Να βρίσκεις αφορμές να λες οτι τα καταφέρνεις συχνά. Να το θες και να το κάνεις. Γιατί οι στιγμές αυτές μένουν στο τέλος της μέρας. Αυτές δίνουν την γεύση και στην επόμενη μέρα. Και θες μωρέ να ‘ναι πικρή η γεύση τούτη; Μια συνήθεια είναι κ η γεύση. Την φτιάχνεις. Την εκπαιδεύεις, ωριμάζει μαζί σου. Ωριμάζει μεγαλώνοντας.

Μεγαλώνουν οι σκέψεις σου. Θυμάσαι περισσότερο το τι ήθελες και το συγκρίνεις με το τι κατάφερες. Μπαίνουν όλα στο ζύγι. Στα συν και στα πλήν. Γ’ αυτό σου λέω ν’ αλλάξεις τις συνήθειες σου. Λίγο λίγο. Πολύ πολύ. Εσύ το ξέρεις καλύτερα. Ν΄ αλλάξεις την καθημερινότητά σου να την κάνεις πιο όμορφη για να ΄χεις περισσότερα θετικά να βάλεις μετά στο ζύγι. Σκέψου το. Για να ‘χεις κάτι να θυμάσαι πως κατάφερες.