Πρώτη ημέρα χωρίς τσιγάρο

σε Προσωπικές ιστορίες απο

Είμαι 26. Νιώθω 40 καπνίζω γύρω στα 10 χρόνια και θέλω να απαλλαγώ. Πήρα την πολυπόθητη απόφαση να κόψω το τσιγάρο. Είπα ότι θα γράψω αυτό το άρθρο όταν κλείσω την πρώτη ημέρα χωρίς τσιγάρο. Και να μαι! 24 ώρες μετά. Η αλήθεια έιναι ότι μου ήρθε να καπνίσω λιγότερες φορές απ όσες περίμενα στην αρχή. Το σκεφτόμουν καιρό. Το προηγούμενο διάστημα είχα καταφέρει και είχα κόψει το τσιγάρο για 3 μήνες συνεχόμενα. Θα μου πείτε και γιατι το ξανάρχισες τότε; Η απάντηση είναι πολύ έυκολη. Καφές και ποτό. Εκεί δεν μπορώ να ελέγξω το τσιγάρο. Το ζητάω σαν τρελός.

Σήμερα δεν έκανα κάτι το διαφορετικό. Ξύπνησα κανονικά και πήγα για δουλειά. Προσπαθούσα να πείσω τον εαυτό μου ότι δεν θα το ανάψω σήμερα. Έστω να τον ξεγελάσω ήθελα. Μ αυτά και μ αυτά έφτασα στη δουλειά χωρίς να το καταλάβω κάν -βοήθησαν και οι X Ambassadors σε αυτό-. Φτάνοντας λοιπόν στο γραφείο είχε τόση δουλειά που δεν μπόρεσα να το σκεφτώ καν. Μετά το φαγητό μου ήρθε η επιθυμία και πάλι όμως. Μαζί μ αυτήν όμως ήρθε και η ιδέα να φτιάξω αυτό το blog ώστε να μοιράζομαι μαζί σας την προσπάθειά μου. Και μόνο στην ιδέα ότι έστω ακόμα και ένας πάνω στον πλανήτη να βρίσκεται στην ίδια κατάσταση με εμένα μου έδωσε δύναμη και θάρρος.

Απο το σημείο αυτό και έπειτα ήθελα να φτιάξω το blog. Βέβαια αναπόφευκτα σκέτομαι και το τσιγάρο ακόμη. Με σκέφτομαι να τραβάω μια τζούρα αλλά δεν θα λυγίσω. Θα τα καταφέρω. Με σκέφτομαι σε 10 χρόνια απο τώρα. Καθαρό και γεμάτο ενέργεια και δραστηριότητες. Να είμαστε καλά μέχρι τότε να τα λέμε. Σε λίγο θα πέσω για ύπνο και απ ότι φαίνεται έχω κερδίσει για 1η μέρα.

Τι λέω;

Έχω ήδη κερδίσει. Δεν έχω καν πακέτο μαζί μου. Το τελευταίο μου πακέτο το ακούμπησα προχθές πάνω σε ένα κάδο. Μισογεμάτο. Σκεπτόμενος ότι θα το βρεί κάποιος και θα το πάρει. Για να δούμε. Η συνέχεια προβλέπεται δύσκολη και μακρά.