ανάμνηση η [anámnisi] Ο33 : 1α.επαναφορά στη μνήμη προσωπικών βιωμάτων ορισμένης χρονικής στιγμής του παρελθόντος: H ~ είναι μια σύνθετη ψυχική λειτουργία. β. τα βιώματα που επανέρχονται στη μνήμη: Έχω πολύ καλές / κακές αναμνήσεις από τη μαθητική μου ζωή. Οι αναμνήσεις από την παιδική μου ηλικία είναι αμυδρές / ζωηρές. Tο ταξίδι μας / η παρουσία του μας άφησε πολύ καλές αναμνήσεις. Έχω πολλές αναμνήσεις από αυτή την πόλη. Οι ηλικιωμένοι ζουν με τις αναμνήσεις τους. || σε επιρρηματική χρήση στην έκφραση σε / σαν ~: Οι εθνικές γιορτές τελούνται σε ~ μεγάλων ιστορικών γεγονότων, για να διατηρηθούν στη μνήμη. Kράτησα το πρόγραμμα της σχολικής γιορτής σαν ~ της αποφοίτησής μου, σαν ενθύμιο. 2.(πληθ.) γραπτή αφήγηση προσωπικών βιωμάτων· (πρβ. απομνημονεύματα): Aναμνήσεις από την παλιά Aθήνα / από την Aλεξάνδρεια.

[λόγ.: 1: αρχ. ἀνάμνη(σις) `ανάκληση στη μνήμη΄ -ση & σημδ. γαλλ. mémoire· 2: σημδ. γαλλ. mémoires (πληθ.)]

Ο μνημογράφος (memoriography) οπως θα μπορούσε κανείς να τον πεί στα Ελληνικά, είναι μια προσπάθεια για να καταγράψει απλές στιγμές απο την πόλη της Αθήνας. Σκοπός μας είναι να αναδείξουμε την ανθρώπινη πλευρά των στιγμών, πράγμα που πιστεύουμε πως λείπει έως σήμερα απο το διαδίκτυο των click bite άρθρων και των εκατοντάδων advertorials.

Στο memoriography θα διαβάσεις καθαρά και μόνο πρωτόλειο περιεχόμενο καθώς πιστεύουμε στην έμπνευση και την δημιουργία. Δεν είμαστε δημοσιογράφοι. Δεν γνωρίζουμε απο ρεπορτάζ. Εμείς απλώς επικοινωνούμε στιγμές.

Να επισημάνουμε πως απαγορεύεται η οποιαδήποτε αντιγραφή του περιεχομένου και η αναδημοσιευσή του χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση του εκδότη πρώτα. Για να επικοινωνήσετε μαζί μας παρακαλώ μεταβείτε στην επικοινωνία.

Φιλικά,

Απο τους αναγνώστες για τους αναγώστες.